Zmagovalec 8. turnirja za DP posameznikov v taroku v letu 2019 je  Stanko Kodba iz Tarok kluba Maribor!

 

  <<<ZADNJI REZULTATI>>>

POLFINALE za POKAL TARZS, 8.
6. 2019
V polfinalu za pokal TARZS je sodelovalo 9 ekip, razporejenih v tri skupine. Zmagovalne ekipe PRIMORCI, PRIJATELJI in KAVAL 1 so se uvrstile v finale (Več).

ČETRTFINALE za POKAL TARZS, 8.
6. 2019
Četrfinala za pokal TARZS na Muljavi se je udeležilo 26 ekip. Odigrali smo 8 trobojev in en dvoboj med ekipami. Zmagovalne ekipe so se uvrstile v polfinale (Več).

EKIPNO, Laško
, 25. 5. 2019

Ekipnega državnega prvenstva v Laškem se je udeležilo 39 ekip. Zmagala je ekipa ZGORNJA GORENJSKA, druga je bila TSK RADUHA in tretja BREGAR TRANSPORT. Najboljši posameznik turnirja je bil Dejan Sep iz Tarok kluba Maribor (Več).

Rogatec
, 11. 5. 2019

Osmega turnirja za DP posameznikov v taroku v Rogatcu se je udeležilo 123 tekmovalcev. Zmagal je Stanko Kodba, drugi je bil Mirko Toplak in tretji Tomaž Heberle. V skupnem seštevku je vodstvo prevzel Mirko Toplak, sledita pa mu Fikret Lakić in Miran Jakopič (Več). 

Kranj
, 13. 4. 2019
Sedmega turnirja za DP posameznikov v taroku na Šmarjetni gori pri Kranju se je udeležilo 130 tekmovalcev. Zmagal je Zoran Majcen, drugi je bil Igor Filipančič in tretji Franc Bizjak. V skupnem seštevku je prvo mesto zadržal Robert Drstvenšek, sledita pa mu Zoran Majcen in Samo Karat (Več).


Kvalifikacije za POKAL TARZS, 11.
4. 2019
Do 11. 4. 2019 so vse skupine odigrale kvalifikacije za pokalno tekmovanje. Tekmovanja se je udeležilo 56 od 57 prijavljenih ekip. V četrtfinale se je uvrstilo 19 zmagovalnih ekip in 8 najboljše drugouvrščenih (Več).

Osilnica
, 30. 3. 2019
Šestega turnirja za DP posameznikov v taroku v Osilnici se je udeležilo 144 tekmovalcev. Zmagal je Robert Drstvenšek, drugi je bil Fredi Hasemali in tretji Franc Cebin. Na prvih treh mestiv v državnem prvenstvu je spet prišlo do spremembe in vodstvo po 6. turnirjih je prevzel zmagovalec turnirja, sledita pa mu Mirko Toplak in Danijel Rožman (Več).

Tremerje
, 9. 3. 2019
Petega turnirja za DP posameznikov v taroku v Tremerjah se je udeležilo 134 tekmovalcev. Zmagal je Boško Randjelovič, drugi je bil Franci Godnjavec in tretji Tomaž Heberle. V skupnem seštevku je vodstvo prevzel Samo Karat, sledita pa mu Fikret Lakić in Matjaž Dolenc (Več).

Ljubljana
, 16. 2. 2019
Četrtega turnirja za DP posameznikov v taroku v Ljubljani se je udeležilo 156 tekmovalcev. Zmagal je Igor Filipančič, drugi je bil Rudolf Pučko in tretji Henrik Semenič. V skupnem seštevku je vodstvo prevzel Matjaž Dolenc, sledita pa mu Simon Jerič in Danijel Rožman (Več).

Maribor
, 2. 2. 2019
Tretjega turnirja za DP posameznikov v taroku v restavraciji pedagoške fakultete v Mariboru se je udeležilo 162 tekmovalcev. Zmagal je Nikolaj Mastnak, drugi je bil Franc Cebin in tretji Mirko Toplak. Vodstvo v skupnem seštevku je prevzel Danijel Rožman, sledita pa mu Zoran Majcen in Fikret Lakić (Več).

Tremerje
, 19. 1. 2019
Drugega turnirja za DP posameznikov v taroku v gostišču Hochkraut v Tremerjah se je udeležilo 162 tekmovalcev. Zmagal je Danijel Rožman, drugi je bil Matjaž Zagoričnik in tretji Simon Jerič. V skupnem seštevku vodi Fikret Lakić pred Danijelom Rožmanom in Zoranom Majcnom (Več).


Trebnje
, 5. 1. 2019
Prvega turnirja za DP posameznikov v taroku V hotelu Galaksija Trebnje se je udeležilo 189 tekmovalcev. Zmagal je Fikret Lakić, drugi je bil Samo Cobelj in tretji Zoran Majcen (Več).
 
   

<<<AKTUALNO>>>

Mednarodni tarok turnir Poljska 2019
Vse ljubitelje taroka vabimo na mednarodni tarok turnir na Poljskem, ki bo v soboto 29. junija 2019. Prijave in rezervacije sporočite predsedniku TARZS Petru Starklu najkasneje do 23. junija 2019 (Več).

Vabilo na Emonske večere
Tarok društvo Emona vabi ljubitelje taroka na poletna druženja ob taroku, ki bodo ob petkih v prostorih balinarskega športnega društva ZARJA na Linhartovi 47a v Ljubljani. Prvi turnir bomo igrali 28. junija 2019 (Več).

Vabilo na odprte poletne ponedeljke v taroku

Tarok društva Ormož, Ptuj, Malečnik in Rogatec-Rogaška vabijo na odprte poletne ponedeljke v taroku. Prvi turnir bo 15. julija 2019 s pričetkom ob 17:30 (Več).

Vabilo na odprta turnirja ob občinskem prazniku
Tarok društva Rogatec-Rogaška vabi na odprta tarok turnirja ob občinskem prazniku za pokal občin Rogaška Slatina in Rogatec (Več).

Koledar tekmovanj OSREDNJE SLOVENSKE LIGE v taroku 2019
Tarok društva DTŠ, TDL, EMO, ŠDS, KTK in TKM vabijo na odprto OSREDNJE SLOVENSKO ligo v taroku v letu 2019. Šest turnirjev bomo igrali ob četrtkih oziroma petkih. Za končni rezultat šteje 5 najboljših rezultatov (Več).

Koledar tekmovanj ŠTAJERSKO KOROŠKE LIGE v taroku 2019
Štajerski in koroški tarok klubi vabijo na odprte turnirje v taroku za ŠTEJRSKO-KOROŠKO ligo. Igrali bomo 10 turnirjev, pri čemer za končni rezultat šteje 8 najboljših rezultatov (Več).
 

Podeljeni nazivi po zaključku leta 2018

Škis odbor je na decemberski dopisni seji seji potrdil nove podeljene nazive po zaključku leta 2018. Tako smo pridobili enega novega mojstra in pet nvih mond mojstrov (Več).
 

Licenciranje 2019 - pomembno!
Prvi uradni turnir za državno prvenstvo posameznikov se nezadržno bliža. Odvijal se bo v Hotelu Galaksija TREBNJE, 5. januarja 2019. Vse tekmovalce, ki bodo igrali na tem turnirju obveščamo, da MORAJO predhodno njihovi klubi urediti licence za leto 2019. Postopek je takšen, da klubi pripravijo seznam svojih članov (reg. št, ime člana, stalno bivališče, rojstni datum) ter ga najkasneje do petka 4. 1. 2019 do 20:00 pošljejo skrbniku centralne evidence (Franci Flek) po elektronski pošti, sočasno pa morajo nakazati licenčnino na TRR Tarok zveze SI56 6100 0001 3856 603, Delavska hranilnica d.d. (število članov na seznamu se mora ujemati z nakazanim zneskom po 10€ na člana) pred začetkom 1. turnirja. Licenčnina za leto 2019 znaša 10€.

Predsednike klubov in posamezne igralce opozarjamo, da se striktno držijo novih
Pravil registracije v TARZS, da ne bomo imeli težav na 1. turnirju, oziroma kdo ne bo mogel igrati.
 

Za nove člane morajo klubi izpolniti vse podatke za posameznega člana na priloženi pristopni izjavi, za obstoječe člane to ni potrebno. Pri izpolnjevanju pazite, da bodo ustrezno označeni vsi podatki, za katere dovolite, da jih TARZS hrani v svojih evidencah.

Za člane, ki bodo zamenjali klub v prestopnem roku opozarjamo, da je pomladni prestopni rok od 15.
12. 2018 do 4. 1. 2019, ter poletni od 15. 7. 2019 do 25. 8. 2019, izven tega obdobja prestopi ne bodo možni. Pri prestopu mora obstoječi klub poskbeti za podpisano
IZPISNICO (dovoljenje za prestop v nov klub), ter nov klub za PRISTOPNO IZJAVO.

Začetni raiting igralcev za leto 2019
Škis odbor je na redni seji v soboto, 8. decembra 2018 potrdil začetni raiting za leto 2019. Najboljši igralec po raitingu je tudi državni prvak Bojan Makovec iz Tarok društva Kranj (Več).

Sprememba tekmovalnih pravil v letu  2018
Od 1. 1. 2018 je v veljavi novo pravilo, ki je bilo sprejeto na seji ŠO 28. 1. 2017 in glasi: "Za solo brez talona se uvede pisanje radlca za vse igralce, tako kot je to pri beraču, klopu in valatu".

Nove liste sodnikov 2017-2018
7. 1. 2017 je bil v Celju seminar za sodnike. Katerega se je udeležilo 8 sodnikov, 4 sodniški pripravniki in 3 kandidati za sodnike. Na seminarju za sodnike smo pregledali sojenje v preteklih dveh letih s poudarkom na spornih odločitvah. Vsem obstoječim sodnikom se licenca podaljša, kandidatom, ki so uspešno opravili izpit pa se podeli sodniška licenca z enoletnim pripravniškim stažem. Seznam aktualne liste sodnikov je objavljen med organi na spletni strani, podrobno poročilo seminarja pa je razvidno v prilogi (Več). 

Sprememba točkovanja na tarok turnirjih

Škis odbor je na korespondenčni seji dne 9 . 1. 2017 sprejel sklep, da se spremeni točkovanje na turnirjih iz 0,5-1-2 na 1-2-3. Sprejeti so bili še nekateri drugi sklepi, ki so podrobneje predstavljeni v nadaljevanju (Več).


Nov točkovalni sistem za leto 2014

Na 9. seji Škis odbora dne 8. novembra 2013 v Laškem je bil sprejet nov točkovalni sistem za uradna tekmovanja v letu 2014. Sprememba se izvede na rang točkovanju, kjer bo po novem dobilo točke prvih 90 uvrščenih. Točke so fiksne ne glede na velikost turnirja, tako prvouvrščeni dobi 250 točk, devetdeseti pa 1 točko. Podroben razpored točk si lahko ogledate v prilogi (Več).

Program za vodenje tarok turnirjev
Tarok zveza Slovenije uporablja za vodenje turnirjev lasten program. Odločili smo se, da bomo ta program dali na uporabo tudi klubom za vodenje lastnih ali regijskih turnirjev.. Programu so priložena tudi novejša dopolnjena navodila za vodenje tarok turnirjev. Prenesi program z navodili.

Tekmovalni zapisnik
Nekateri igralci ste izrazili željo, da bi imeli na voljo tekmovalni zapisnik tudi za privatne igre, zato vam ponujamo možnost, da si ga prenesete iz Interneta in po potrebi natisnete.

 

OSTALI REZULTATI