Aktualna prvenstva in rezultati

Državno prvenstvo posameznikov
 

Državno prvenstvo posameznikov v taroku obsega 12 tekmovanj vsako leto. Vsako tekmovanje obsega najmanj 4. kroge z 21 igrami (od 15. do 21 iger). Na njem lahko igrajo le igralci z licenco (licenca se vsako leto posebej podaljšuje). V skupnem rezultatu se upošteva 10 najboljših rezultatov, ki jih je posameznik dosegel med letom na turnirjih za državno prvenstvo.
Zmagovalec državnega prvenstva pridobi naziv DRŽAVNI PRVAK ZA LETO _____.

>>Rezultati!
 

Pokal TARZS
 

Tekmovanje za pokal TARZS je oblika tekmovanja v taroku, ki bo potekalo kot tekmovanje treh ekip s po tremi igralci v enem krogu in 36 igrah. Vsak igralec lahko nastopi samo v eni ekipi.
Pokalno tekmovanje je »tekmovanje na izpadanje«, torej se v naslednji krog tekmovanja uvrsti samo ekipa, ki je zmagala. V čertfinalu igra 27 ekip, v polfinalu 9 in v finalu 3 ekipe.
V prvenstvu za Pokal TARZS prejme član ( društvo ali klub ) iz katerega je zmagovalna ekipa naziv POKALNI ZMAGOVALEC ZA LETO _____.

>>Rezultati!

 

 


Pokal ostal v trajni lasti društva Merkur

Državno ekipno prvenstvo
 

Vsako leto Tarok zveza Slovenije izvede tudi eno do dve ekipni prvenstvi (pomladansko in jesensko).
Ekipno prvenstvo se odigrava v obliki trobojev trojk (vsaka ekipa ima tri člane, lahko tudi rezervo). Rezerva lahko vstopi v enem krogu samo enkrat.
V državnem tekmovanju ekip dobi član ( društvo ali klub ), iz katerega je ekipa - končni zmagovalec naziv : EKIPNI DRŽAVNI PRVAK ZA LETO ________.

>>Rezultati!
 
MASTERS
 

Po vseh končanih tekmovanjih za državno prvenstvo posameznikov se v decembru organizira še MASTERS tekmovanje, na katerem imajo pravico nastopa le prvih 60 tekmovalcev glede na uradno razvrstitev.
V tekmovanju MASTERS  zmagovalec prejme naziv
NAJMOČNEJŠI IGRALEC ( MASTER ) SLOVENSKEGA TAROKA ZA LETO_________.

>>Rezultati!
 
Področna tekmovanja odprtega tipa
  Posamezni klubi ali društva organizirajo tudi turnirje v taroku področnega značaja (npr. štajerska, dolenjska...). Na teh turnirjih lahko igrajo vsi ljubitelji taroka ne glede na licenco. Na željo klubov na uradnih straneh Tarok zveze Slovenije objavljamo pomembnejše rezultate. Področno tekmovanje se igra v najmanj 3(treh) krogih po 18(osemnajst) iger

>>Rezultati!
 
Klubska tekmovanja
  Nekateri klubi organizirajo tudi svoja interna prvenstva, v katerih imajo pravico nastopa le člani teh klubov.

>>Rezultati!